Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na performans “95 za 5” koji organizuju kreatori podcasta “Rare and Share”, a koji će se održati u okviru manifestacije “Grad humanosti”. 

Ovaj događaj organizuje Udruženje “Čepom do osmeha”, 01.06. (subota) u Kreativnom distriktu (Bulevar Despota Stefana 5), sa početkom od 10h.

Performans “95 za 5” uključuje postavljanje i oslikavanje velikog platna (10x3metra) sa motivima koji korespondiraju sa retkim bolestima (crtanje bisera) od kojih se kasnije prave unikatni rančići. Prihod od prodaje rančića biće usmeren u kreiranje sadržaja za podcast “Rare and Share” koji se bavi temama zajednice obolelih od retkih bolesti.

Performans sprovodimu u kolaboraciji sa umetnicima iz Beograda: LKLDKL  (Lep Ko Lutka Dobar Ko Leb – Proizvodnja unikatne odeće) dok je produkcija poverena ALT TAB (Kreativni studio). 

I ovom prilikom, želimo da im se zahvalimo za odziv, razumevanje i podršku.

Kampanja "95 za 5"

Zašto 95 za 5?

Ima bar dva dobra razloga: 

  1. procenat obolellih u ukupnoj populaciji kreće se oko 5% 
  2. svega 5% retkih bolesti imaju adekvatnu terapiju, ostali se ili leče simptomatskom terapijom ili je uopšte nemaju. 

Misija performansa je identična onoj koju podcast “Rare and Share” već sprovodi, a to je povećanje svesti o retkim bolestima.

Pozivamo vas da podelite poziv i uzmete aktivno učešće u performansu i pomognete da se retke priče čuju i vide.

Uz podršku platforme Donacije.rs već danas možete podržati podcast “Rare and Share” uplatom donacije kao fizičko ili pravno lice.

Link ka stranici Rare and Share na platformi donacije rs nalazi se OVDE

Podržite nas i pomozite da osiguramo održivost podcasta, kroz snimanje novih epizoda!